Kuva: Kaapelitehdas, Kiinteistö Oy Kaapelitalo

TEOS 2024 – kuvanveistäjien, taidegraafikoiden ja valokuvataiteilijoiden teosvälitystilaisuuden ilmoittautuminen 11.-27.3.2024

Taidegraafikoiden sähköinen ilmoittautuminen teosvälitystapahtumaan on avoinna 11.–27.3.2024. Tervetuloa ilmoittautumaan teosvälitykseen!

Luethan ilmoittautumisohjeen huolellisesti ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumislomake toimii myyntivaltakirjana ja se jätetään täydellisin teostiedoin varustettuna viimeistään keskiviikkona 27.3.2024. Tietoja ei voi enää ilmoittautumisen jälkeen muuttaa. Mikäli kuitenkin huomaat ilmoittautumisessa korjattavaa tai kysyttävää, niin pyydämme ilmoittamaan asiasta sähköpostitse: teos@taidegraafikot.fi. Emme ota vastaan puhelimitse muutoksia ilmoittautumistietoihin.

Tapahtuma järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 11.-19.5. ja on avoinna ma-su klo 11-18.

Mitä voin tuoda myyntiin?

Teosvälitystilaisuuteen voi jättää 1–6 teosta + 4 kpl lisävedoksia (joita lisätään myyntiin sitä mukaa kun teoksia myydään). Teoksista enintään 3 voi olla kehystettyjä / seinälle ripustettavia teoksia. Kehystettyjen teosten tulee olla ripustusvalmiita. Vedoksissa tulee olla taustapahvi ja suojamuovi esillepanoa varten selailutelineisiin.

Lisävedokset (max 4 kpl)
Kuuden varsinaisen teoksen lisäksi taiteilija voi toimittaa varalle 4 lisäteosta vedoksina (valmiiksi pahvitettuina). Yhteensä teoksia voi tuoda myyntiin 6 kpl + 4 lisävedosta, yhteensä 10 kpl. Kaikki tapahtumaan myyntiin tulevat teokset toimitetaan samanaikaisesti. Lisäteoksia laitetaan myyntiin sitä mukaa kun teoksia myydään. Tapahtuman aikana ei oteta lisää teoksia vastaan, vaan kaikki teokset tulee ilmoittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Taiteilijan nimi, teoksen nimi ja hinta tulee merkitä jokaisen teoksen taakse (kehystettyjen teosten taakse kokonaishinta kehyksineen). Mikäli useampi teos on samanniminen, tulee teokset numeroida sekä teosten taakse että ilmoittautumislomakkeeseen. Tarkista, että teoksen hintatiedot vastaavat ilmoittautumisen yhteydessä merkittyjä tietoja. Lomakkeeseen merkittyjä teostietoja ei voi muuttaa jälkikäteen. Mikäli ilmoittautumislomakkeessa olevat tiedot eivät ole oikein, vastaa taiteilija itse mahdollisista hinnoitteluvirheistä.

Ilmoittautumislomakkeen merkkimäärä on rajoitettu teoksen nimen ja tekniikan osalta, jotta teostiedot mahtuvat hintalappuun.

Vedosten taustapahvin minimikoko on 20 x 30 cm. Taustapahvin tulee olla riittävän tukeva ja yhdestä kappaleesta tehty. Tällä varmistetaan etteivät vedokset taitu selailutelineissä. Jos teos on puutteellisesti pakattu ei STG vastaa vedoksen mahdollisesta vaurioitumisesta selailutelineessä.

Verkkoripustusseinistä voi päästä läpi valoa, joten jos toimitat kiilapuihin pingotetun teoksen, niin teoksen taakse kannattaa kiinnittää esim. pahvi. Huomioithan kuitenkin että teoksen ripustuslanka on käytettävissä ja teos voidaan ripustaa koukulla ripustussermiin. Teokset tulee olla ripustettavissa sekä ripustusseinään (naularipustus) että verkkoseinään (ripustuskoukut).

Erityisen herkistä teoksista tai vapaasti roikkuvista paperivedoksista tms., jotka vaativat ripustuksessa erityisjärjestelyitä tulee ilmoittaa 15.4. mennessä sähköpostitse: teos@taidegraafikot.fi

Osallistuminen vain verkkomyyntiin

Tänä vuonna on Uudenmaan ulkopuolella asuville taiteilijoille avattu mahdollisuus osallistua ainoastaan tapahtuman verkkomyyntiin. Tällöin ilmoittautumislomakkeessa merkitään kohta ”Vain verkkokauppaan”. Mahdollisuus koskee ainoastaan Uudenmaan ulkopuolella asuvia ja tässä vaihtoehdossa kaikki teokset ovat myynnissä vain verkossa, ei paikanpäällä Kaapelitehtaalla.

Teosten toimitus Kaapelitehtaalle tapahtuu maanantaina 6.5. klo 10-19

Teosten toimitus tapahtuu maanantaina 6.5. klo 10–19. Muuna aikana emme pysty vastaanottamaan teoksia.

Vain ennakkoon ilmoitetut teokset otetaan vastaan ja laitetaan esille. STG ei järjestä teoskuljetusta gallerialta Kaaapelitehtaalle eikä teoksia ei voi toimittaa etukäteen. Mikäli lähetät teoksesi postitse tai Matkahuollon välityksellä, on toimitukseen tilattava jakelu Merikaapelihalliin maanantaille 6.5. Merkitse pakettiin: TOIMITUS OVELLE MAANANTAINA 6.5. KLO 10–19. 

Toimitusosoite:
Suomen Taidegraafikot / TEOS 2024
Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Kaapeliaukio 3
00180 Helsinki

STG teosvälitys puh. 046 939 8666

STG ei vastaa teoksille kuljetuksen tai näyttelyn aikana mahdollisesti syntyneistä vahingoista. Taiteilija vastaa itse teosten vakuuttamisesta ja kuljettamisesta. Pakkaus- ja kuljetusmateriaalit voi halutessaan jättää nimettynä Kaapelitehtaalle omalla vastuullaan.

Yhteiskuljetuksen taiteilijoista sekä kuljetusten saapumis- ja lähtöaikatauluista ilmoitetaan 26.4. mennessä sähköpostitse: teos@taidegraafikot.fi. Yhteiskuljetuksen kuljettaja vastaa teosten purkamisesta ja pakkaamisesta. Kuljettajan tulee ilmoittautua henkilökunnalle ennen purkua/pakkaamista.

Verkkomyynti

Verkkomyynti tapahtuu teosvalitys.fi -sivuston alla ja kaikki ilmoitetut teokset voi lisätä myyntiin verkkokauppaan. 4 varateosta julkaistaan vasta kun edellisiä on myyty. Suosittelemme, että kaikki teokset ilmoitetaan verkkokauppaan, koska sitä kautta teokset ovat nähtävissä ja ostettavissa valtakunnallisesti. Toimitathan mahdollisimman hyvälaatuiset teoskuvat verkkomyyntiä ja markkinointia varten. Kuvia käytetään myös sosiaalisen median kanavilla tapahtuman markkinoinnissa. Kuvan koko saa olla max 1,5 Mt ja se tulee nimetä: sukunimi_etunimi_teoksen-nimi.

Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt, että teoksiasi voidaan kuvata myös paikan päällä, ja kuvia voidaan jakaa sosiaalisessa mediassa niin järjestäjien kuin kävijöiden taholta.

Verkkokauppaa koskee erikseen kuluttajansuojalaki ja asiakkaalla on verkkokauppaostoissa 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautuksia tulee erittäin harvoin, mutta verkkokauppamyyntiä koskeva palautusehto tulee hyväksyä, kun asetat teoksesi verkkoon myyntiin.

Jos asiakas varaa teoksen (max vuorokaudeksi), poistetaan teos väliaikaisesti verkkokaupasta. Mikäli varaus peruuntuu, niin teos palautuu takaisin myyntiin.

Verkkokauppa on auki tapahtuman päättymisen jälkeen 30.5.2024 asti. Tapahtuman päättyessä Kattilahallilla taiteilija noutaa myymättömät teokset, mutta voi jättää ne jälkimyyntiin verkkokauppaan. Mikäli teos myydään verkkokaupasta jälkimyyntinä, on taiteilija velvollinen toimittamaan teoksen asiakkaalle tai Grafoteekkiin, sen mukaisesti mitä asiakkaan kanssa sovitaan. Taiteilija sitoutuu maksamaan teoksen toimitusmaksut, jotka palautetaan taiteilijalle myyntitilityksen yhteydessä.

Osallistumismaksu

Teosvälitystilaisuuden osallistumismaksu on 30 euroa. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, viimeistään 20.4. mennessä tilille: FI94 4108 0010 3197 81  (Suomen Taidegraafikot ry). Merkitse maksun viestikenttään TEOS 2024 / oma nimi.

Teosmyyntiprovisio

Myyntiprovisio (35 %) lasketaan teoksen arvonlisäverottomasta hinnasta kehyksineen. Myyntivaltakirjaan tulee merkitä onko taiteilija alv-velvollinen sekä y-tunnus. Teoshintojen tulee sisältää taiteilijan arvonlisäveron.

Ripustus

Sitoudumme laittamaan ensivaiheessa jokaiselta taiteilijalta esille kaksi kehystettyä teosta. Ripustusta täydennetään kun taiteilijalta myydään kehystetty teos tai ripustusseinille tulee tilaa. Tilaa vapautuu sitä mukaa kun teoksia myydään.

Teosmyynnit

Emme pysty vastaamaan myyntitiedusteluihin tapahtuman aikana. Ilmoitamme niille taiteilijoille ennen tapahtuman päättymistä, joiden kaikki teokset on myyty. Voit seurata teosmyyntiäsi myös verkkokaupan kautta. Huomioithan että verkkokaupan ostoihin tulee välillä peruutuksia jos asiakas ei maksa teosta määräajan kuluessa.

Teosten noudot ja palautukset

Ilmoittautumiskaavakkeeseen on merkittävä teosten palautustapa: noudan itse / Matkahuolto. STG ei vastaa noutamatta jääneistä teoksista.

Teosten nouto tapahtuu Merikaapelihallista sunnuntaina 19.5. klo 18–20. Mikäli asut Uudenmaan ulkopuolella etkä saa teoksille järjestettyä kuljetusta, palautetaan teokset Matkahuollon välityksellä vastaanottajan laskuun.  Ilmoitathan sähköpostitse (teos@taidegraafikot.fi), mikäli joku toinen noutaa teokset puolestasi (noutavan henkilön nimi).

Emme ota Uudenmaan alueella asuvien taiteilijoiden teoksia suoraan tapahtumasta Grafoteekkiin myyntiin, vaan teokset tulee toimittaa itse (mielellään aikaisintaan kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen).

Osallistu tapahtumatiedotukseen

Kannustamme jäseniä jakamaan myös tapahtuman sosiaalisen median sisältöä omilla tileillään – mitä enemmän jäsenet jakavat tapahtuman päivityksiä sosiaalisessa mediassa, sitä enemmän tapahtuma saa näkyvyyttä. Muista linkata Instagramissa tapahtumatili @teos_2024. Käytä tapahtuman hastageja: #teos2024 #teosvälitys jakamaasi sisältöön. Teosvälityksen Facebook-sivun julkaisuja voi jakaa omalla Fb-seinällä: https://www.facebook.com/teosvalitys

Tapahtuman yhteistyökumppanit

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna Koti ja keittiö -lehti, Antiikki & Design -lehti sekä Hakola. Yhteistyökumppaneille järjestetään ennakkoilta ennen tapahtuman avautumista suurelle yleisölle.

Saapuminen

Kaapelitehtaalle pääsee julkisilla kulkuneuvoilla (mm. metro ja raitiovaunu). Huomioithan että parkkimahdollisuudet ovat alueella rajoitetut.
Metro: Ruoholahti (600 m), raitiovaunu: 8 (pysäkki Kaapelitehdas), bussit: 15, 21, 21N, 22, 112N, 192T (Salmisaari)

Tiedustelut: teos@taidegraafikot.fi

Lisätietoa Kaapelitehtaasta: https://www.kaapelitehdas.fi/fi/loyda-perille

 

Ilmoittautumislomake 2024

Ilmoittautuminen on sulkeutunut.