TEOS 2024

Kuvanveiston, taidegrafiikan ja valokuvataiteen myyntitapahtuma Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 11.–19.5.2024

Suomen Taidegraafikot, Suomen Kuvanveistäjäliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto järjestävät ensimmäistä kertaa yhdessä mittavan nykytaiteen teosvälitystapahtuman. Toukokuussa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa toteutettava TEOS 2024-tapahtuma tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä ja hankkia korkeatasoista nykytaidetta Suomessa asuvilta ja työskenteleviltä taiteilijoilta. Suurin osa teoksista on lisäksi ostettavissa tapahtuman verkkokaupasta.

Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä 370 ammattitaiteilijaa eri puolilta Suomea. Mukana on alansa konkareita sekä tapahtumaan ensimmäistä kertaa osallistuvia järjestävien taiteilijayhdistysten jäseniä. Myynnissä on yli 2300 teosta, jotka edustavat monipuolisesti kuvanveiston, taidegrafiikan ja valokuvataiteen eri muotoja.

Ostamansa teoksen saa tapahtumasta heti mukaan ja maksaa voi myös osamaksulla. Vaihtoehtoisesti teoksiin voi tutustua myös omalta kotisohvalta verkkokaupan kautta. 

TEOS 2024 on kaikille avoin: pääsy Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin on ilmainen ja avoin kaikille. Tapahtuman henkilökunta opastaa mielellään teosten hankintaan liittyen ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

TEOS 2024
11.–19.5.2024
Merikaapelihalli, Kaapelitehdas
Sisäänkäynti Lasipihan ja C-aulan kautta
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki

Avoinna
ma-su 11–18

VAPAA PÄÄSY

TEOS-verkkokauppa
11.–30.5.2024

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät yleisiä kysymyksiä tapahtumasta ja niihin vastaukset.

Avaa Q&A

Historiaa

Suurelle yleisölle suunnattua teosvälitystapahtumaa on järjestetty yli 20 vuoden ajan. Tapahtuma on saanut alkunsa Valtion taideteostoimikunnalle ja muille kokoelmille suunnattuna hankintatilaisuutena. Nykyisin tapahtumasta hankitaan teoksia sekä julkisiin että yksityisiin kokoelmiin, ja kävijöitä tapahtumassa on ollut parhaimmillaan 10 000. 

Kuvia vuodelta 2024

Kuvat Matteo Parrotto

Järjestäjistä

Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot ja Valokuvataiteilijoiden liitto ovat Suomen Taiteilijaseuran alaisia valtakunnallisia yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka edustavat ammattitaiteilijoita ja harjoittavat aktiivista tiedotus- ja näyttelytoimintaa. Yhdistykset ylläpitävät Helsingissä taidegallerioita: Galleria G, Galleria Sculptor ja Valokuvagalleria Hippolyte. Samoista tiloista löytyvät myös liittojen omat, taidegrafiikan ja kuvanveiston myyntikokoelmat, joista taidetta voi ostaa ympärivuotisesti. Valokuvagalleria Hippolytellä toimii valokuvataiteen kirjakauppa. Teoksia on mahdollista hankkia myös liittojen omista verkkokaupoista: 

Tiedustelut

Suomen Kuvanveistäjäliitto / Galleria Sculptor
galleria.sculptor@sculptors.fi
puh. 050 360 1180 tai 050 360 1181

Suomen Taidegraafikot / Galleria G
asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi
teos@taidegraafikot.fi
puh. 050 362 2091 tai 046 939 8666

Valokuvataiteilijoiden liitto / Valokuvagalleria Hippolyte
info@hippolyte.fi
puh. 09 612 3344