Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Voinko tulla tapahtumaan vaikken ole ostoaikeissa?
Tapahtuma on hyvä tilaisuus nähdä, mitä taidegrafiikan, veistosten ja valokuvataiteen maailmassa tällä hetkellä tapahtuu. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan taiteeseen, ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Saako tapahtumassa kuvata?
Tapahtumassa saa mieluusti kuvata! Mikäli julkaiset teoskuvan, on hyvien tapojen ja tekijänoikeuksien kannalta hyvä kirjoittaa kuvan yhteyteen taiteilijan ja teoksen nimi. Tapahtuman tunnisteet: #teos2024 #teosvälitys2024

Minkä hintaisia teokset ovat?
Teoksia löytyy monissa eri hintaluokissa. Teosten hinta määrittyy muun muassa teoksen tekijän, koon ja materiaalin mukaan. Tapahtumassa myynnissä olevien teosten hintahaarukka on sadasta eurosta muutamiin tuhansiin euroihin. Voit katsoa osaa teoksista ja vertailla niiden hintoja tästä. Kaapelitehtaalla on myynnissä myös edullisempia, kehystämättömiä vedoksia sekä taidekirjoja.

Voinko hankkia teoksen osamaksulla?
Tapahtumassa on käytössä Klarnan osamaksu, voit siis hankkia kaikki teokset myös osamaksulla. Vaikka maksaisit teoksen osamaksulla, saat sen kuitenkin heti mukaan. Kysy henkilökunnalta rohkeasti erilaisia maksuvaihtoehtoja!

Voinko varata teoksen?
Voit saada ostopäätöksellesi miettimisaikaa seuraavaan päivään klo 12:00 asti. Teosta pidetään sinulle siihen asti varattuna, mutta mikäli joku muu haluaa sinä aikana hankkia teoksen, soitamme sinulle ja sinun on tehtävä päätös heti. Jos haluat varata teoksen tai olet kiinnostunut teoksesta, jonka näet olevan varattu, ota henkilökuntaan yhteyttä.

Mistä tiedän onko haluamani teos vielä vapaana?
Suurin osa teoksista myydään heti mukaan. Tapahtumassa voi näkyä kuitenkin noutamattomia tai varattuja teoksia. Varatut teokset merkitään vihreällä tarralla ja myydyt teokset punaisella.

Mitkä maksuvälineet tapahtumassa käyvät?
Teoksen voi maksaa heti kortilla tai laskulla. Käteistä emme ota vastaan.

Onko tapahtumaan esteetön sisäänpääsy?
Kattilahalliin on esteetön sisäänpääsy ja myös liikkuminen sisätiloissa on esteetöntä. Merikaapelihalliin on kulku sekä Lasipihan että C-rapun sisäänkäynneistä.

Keiden taiteilijoiden teoksia tapahtumassa myydään?
Tapahtumassa myydään Suomessa asuvien ja työskentelevien ammattitaiteilijoiden teoksia. Kaikki tapahtumaan osallistuvat taiteilijat ovat järjestävien taideyhdistysten jäseniä. Lista teosvälitykseen vuonna 2024 osallistuvista taiteilijoista löytyy toukokuussa täältä.

Voinko saada jostain lisätietoa taidegrafiikasta, kuvanveistosta ja valokuvataiteesta etukäteen?
Suomen Kuvanveistäjäliiton, Suomen Taidegraafikoiden ja Valokuvataiteilijoiden liiton sivuilta löydät kattavasti tietoa kuvanveistosta, taidegrafiikasta ja valokuvataiteesta. 

Etukäteen kannattaa tutustua esimerkiksi Kuvanveistäjäliiton julkaisemaan veistosten osto-oppaaseen ja Suomen Taidegraafikoiden taidegrafiikan tekniikoita esittelevään sivuun.

Miten saavun Kaapelitehtaalle ja onko alueella parkkipaikkoja?
Kaapelitehtaalle on helpoin saapua julkisilla, kävellen tai pyörällä. Esimerkiksi Ruoholahden metroasema sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Lisäksi raitiovaunulinja numero 8 pysähtyy Kaapelitehtaan edessä. Keskustasta bussit 21 ja 22 pysähtyvät Salmisaaren pysäkillä.

Arkisin ma-pe lähin maksullinen parkkipaikka löytyy Ruoholahden kauppakeskuksesta, jossa on 1500 maksullista pysäköintipaikkaa.

Ma-pe Tammisaarenkadun ja Kaapelitehtaan eteläseinustan 50 pysäköintipaikkaa on varattu vain niille, joilla on Kaapelitehtaan myöntämä pysäköintioikeus.

Viikonloppuisin la–su klo 8–24 Tammisaarenkadulla voi pysäköidä kertamaksulla ilman Kaapelitehtaan pysäköintioikeussopimusta.

Lataa Kaapelitehtaan pohjakartta tästä.

Lisää kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä!

Veistoksia koskevat tiedustelut ja yleiset kysymykset:
Suomen Kuvanveistäjäliitto
puh. 050 360 1180 / 050 360 1181
galleria.sculptor@sculptors.fi

Taidegrafiikkaa koskevat tiedustelut ja yleiset kysymykset:
Suomen Taidegraafikot
puh. 045 113 8077
asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi

Valokuvataidetta koskevat tiedustelut ja yleiset kysymykset:
Valokuvataiteilijoiden liitto
puh. 09 612 3344
info@hippolyte.fi